Jedna od omiljenih! Kada vidim tu boju, pojela bih i sliku i tanjir 🙂 Za pripremu vam nije potrebna ama baš nikakva umešnost, samo jedna šerpa, štapni mikser i namirnice. Bundeva koju sam izabrala bila je jako tvrda i jedva sam je očistila, ali nakon kuvanja se potpuno raspala, super se izblendirala i pretvorila u savršeni obrok!
Osnova većine kremastih čorbi i potaža je krompir. Tako je i ovde. Naravno, bundeva dominira po količini, a od tzv tajnih sastojaka deo ove priče su čen belog luka i mleveni lan.
Meni je najukusnija kada se jede skoro pa hladna…
POTREBNO:
- 1 manja bundeva (ima ih raznih oblika, vrsta i veličina, ovo je neka savršeno dekorativna, a ispostavilo se i jako ukusna)
- 2 manja ili jedan veći krompir
- 1 čen belog luka
- 1/2 kisele pavlake
- so po ukusu
- mleveni lan pri serviranju
PRIPREMA:
Očistite bundevu i krompir i stavite da se kuva u vodi (toliko vode da prekrije povrće) oko 45-60 min (zavisi od toga koliko je bundeva tvrda). Kada je povrće mekano, dodajte sitno sečeni ili izgnječeni beli luk, pa sve ispasirajte štapnim miserom. Dodajte so po ukusu i na kraju kiselu pavlaku. Sve lepo izmešajte, malo prohladite i servirajte uz dodatak mlevenog lana.
PRIJATNO!