Čorba sa blitvom

Čorbice, čorbice…, u svim bojama, oblicima i veličinama 🙂 Moja mama je meni govorila: “Pojedi čorbu i ne moraš ništa više”! Danas ja to govorim mojim ćerkama 🙂 Ako je slično i kod vas, natrpajte u tu čorbu što više vitamina, servirajte je zanimljivo i svi problemi će biti rešeni 🙂

Čorbicu možete praviti sa i bez mesa, kako želite…

POTREBNO:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1-2 šargarepe
  • 1/4 celera
  • 1 paškanat
  • 1 čen belog luka (opciono)
  • 1 pileći file (opciono) ili neko dr meso
  • 5-6 listova blitve
  • 1 jaje
  • so, biber
  • 1 kašika pavlake (pri serviranju)

PRIPREMA:

Na malo ulja distajte sitno isečen luk, šargarepu, celer i paškanat. Kada povrće omekša, dodajte iseckano meso i nastavite sa dinstanjem. Nakon 30 – 60 min (u zavisnosti od toga koje mesto ste meso stavili) dodajte vodu, a kada provri ubacite i oprane i iskidane listove blitve i kuvajte još 5 min. Pred kraj posolite i pobiberie po ukusu i dodajte jedno jaje, koje ste predhodno u činijici malo razmutli viljuškom.

Pri serviranju možete staviti i kašiku pavlake.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*