Čorbice, čorbice…, u svim bojama, oblicima i veličinama 🙂 Moja mama je meni govorila: “Pojedi čorbu i ne moraš ništa više”! Danas ja to govorim mojim ćerkama 🙂 Ako je slično i kod vas, natrpajte u tu čorbu što više vitamina, servirajte je zanimljivo i svi problemi će biti rešeni 🙂
Čorbicu možete praviti sa i bez mesa, kako želite…
POTREBNO:
- 1 glavica crnog luka
- 1-2 šargarepe
- 1/4 celera
- 1 paškanat
- 1 čen belog luka (opciono)
- 1 pileći file (opciono) ili neko dr meso
- 5-6 listova blitve
- 1 jaje
- so, biber
- 1 kašika pavlake (pri serviranju)
PRIPREMA:
Na malo ulja distajte sitno isečen luk, šargarepu, celer i paškanat. Kada povrće omekša, dodajte iseckano meso i nastavite sa dinstanjem. Nakon 30 – 60 min (u zavisnosti od toga koje mesto ste meso stavili) dodajte vodu, a kada provri ubacite i oprane i iskidane listove blitve i kuvajte još 5 min. Pred kraj posolite i pobiberie po ukusu i dodajte jedno jaje, koje ste predhodno u činijici malo razmutli viljuškom.
Pri serviranju možete staviti i kašiku pavlake.
PRIJATNO!