Keleraba je povrće prepuno gvožđa i vitamina C i zato je posebno preporučljiva za konzumiranje tokom zime. Možete je jesti svežu, kao deo salata, a može biti i sastavni deo čorbica. Ovu ukusnu čorbu ćete pripremiti za malo više od pola sata, a po želji je možete obogatiti i još nekim povrćem, pored ovoga koje sam ja stavila.
Uz kelerabu, paškanat i krompir, možete dodato i npr celer i tikvicu.
POTREBNO:
- 2 kelerabe
- 1 paškanat
- 2 srednja krompira
- 1 l bujona ili vode
- 2 kašike pavlake
- so, muskatni orah, biber – po ukusu
PRIPREMA:
Oljuštite povrće i kuvajte ga u bujonu (ili vodi) oko 30 min – dok sve lepo ne omekša. Sklonite sa vatre, malo prohladite, dodajte začine, pa umutite štapnim mikserom da dobijete kompaktnu kremastu smesu. Pre serviranja, dodajte pavlaku.
PRIJATNO!