Čorbica od graška

Sve ono što deca neće i ne vole da jedu, jedno stavno stavite u čorbicu, izblendirajte i lako ćete ih nadmudriti. Servirajte zanimljivo i svi problemi će biti rešeni.

Grašak mnoga deca ne vole, ali ko bi rekao da se u ovom prasencetu krije čorba od graška 🙂 Možete je napraviti kao klasičan potaž, krompir + grašak, a može i malo grugačije, kao što sam ja uradila u ovoj verziji. Dobićete malo puniji i bogatiji ukus, a sam proces pripreme je za nijansu duži, nego da pravite potaž.

Pošto je grašak sam po sebi slatkast, ja sam koristila crveni luk, koji je takođe nešto slađi. To je samo razlog više da se detetu čorbica i više svidi.

Uvek možete dodati još neko povrće ili začine, po želji!

POTREBNO:

  • 1 crveni luk
  • 1 veća šargarepa
  • 1/4 celera
  • 1 paškanat
  • 2 čena belog luka
  • 1 srednji krompir (najbolje beli)
  • 1-2 šake graška
  • so i biber po ukusu
  • pavlaka pri serviranju

PRIPREMA:

Na malo ulja dinstati crveni i beli luk oko 10 min, pa dodati iseckanu šargarepu, paškanat i celer. Kada povrće omekša, naliti vodu (oko 1-1.5l), dodati krompir i grašak i kuvati još 30-35 min.

Skuvano povrće izblendirati štapnim mikserom, dodati so, biber i druge začine po želji (meni su so i biber sasvim dovoljni).

Pri serviranju, u tanjir sa čorbom staviti i kašičicu slatke pavlake.

PRIJATNO!

 

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*