Ništa lakše i brže! Dovoljno je da ćuretinu premažete senfom i ostavite da odstoji oko 1 sat. Kasnije samo pospite susam i pržite na teflon tiganju uz minimalnu količinu ulja, dok ne porumeni.Isto možete primeniti i sa pilećim fileom!
I još malo detalja o ovom mesu (podaci iz knjige VESELI ZALOGAJI:
- ĆUREĆE MESO: ima manje kalorija od piletine, kao I manje masti. Sa druge strane, sadrži vise gvožđa, cinka I vitamina B3. Zanimljivo je da ćuretina sarži aminokiselinu triptofan, koja deluje umirujuće I izaziva spavanje
- SAVET: Da bi ćuterina pri grilovanju bila ukusnija I mekša, pola sata pre pripreme je premažite senfom
- DA LI ZNATE da uz ćuretinu najbolje idu sledeći začini: žalfija, majčina dušica, bosiljak, beli luk
- IDEJA: prženi krompir i ćuretinu začinite ruzmarinom, bosiljkom ili origanom pri spremanju I dobićete fantastičan ukus
PRIJATNO!
6 Comments