Ako vam kažem da je nestala 2 min od kako sam je iznela, onda ne moram dalje ništa da objašnjavam 🙂 Šta je važno? Imati pravi organski kakao, ali i preostala 3 sastojka koja daju ukus i kompaktnost kao što vidite na slici.
Jedina stvar koju menjam pri pravljenju je da umesto lešnika nekada stavim brusnicu ili ekspandirani pirinač ili kinou. Možete staviti i sve te stvari da čokolada bude bogatija. Ali, osnova uvek ostaje ista. Dosta je lako za pripremu i ne zahteva nikakvu spretnost. Jedina mana je što se brzo pojede i što kada probate jedan zalogaj, stomak samo viče: “još, još…”…
Ja sam ovu čokoladu razlila na papir za pečenje. Vi možete i u silikonske kalupe, ukoliko ih imate.
POTREBNO:
- 20 gr kakao putera
- 20 gr kokosovog ulja
- 20 gr sirovog kakao praha
- 20 gr agava sirupa
- lešnik po ukusu
PRIPREMA:
U šerpicu stavite kakao puter i kokosovo ulje i sve otopite na tihoj temperaturi. Kada se lepo ujednači, sklonite sa vatre i dodajte kakao prah i agavu. Sve izmešajte i ostavite na sobnoj temperaturi da počne malo da se steže. Kad krene da se steže, razlijte smesu na papir za pečenje ili u silikonske kalupe. Pospite pečenim lešnikom i stavite u frižider da se sve lepo stegne.
PRIJANTO!