Domaća čokolada sa rižom

Da li ste kao mal jeli čokoladu sa rižom? Ja je nešto nisam volela. Ali, sada je sama pravim i to sa zdravim sastojcima. Volimo je svi u kući. Vreme pripreme je baš kratko, a slatkiš je više nego ukusan i primamljiv.

POTREBNO:

za čokoladu:

  • 50 gr kakao putera
  • 50 gr kokosovog ulja
  • 50 gr sirovog kakaoa
  • 50 gr agave

ostalo:

  • 50 gr ekspandiranog pirinča
  • 150 gr kikiriki putera
  • 50 gr agave
  • 50 gr kokosovog ulja

PRIPREMA:

U šerpici istopiti 50 gr kakao putera i 50 gr kokosovog ulja. Kada se rastopi, dodati 50 gr sirovog kakaoa i 50 gr agave. Sve lepo izmešajte da se čokolada ujednači.

U činiji pomešajte 50 gr ekspandiranog pirinča (ja ga kupujem u DM-u), 150 gr kikiriki putera (lepo ga izmešajte da se smesa ujednači), 50 gr agave ili meda i 50 gr otopljenog kokosovog ulja.

Dodajte čokoladu, sve izmešajte i razlijte u kalup (u kalup predhodno stavite foliju ili papir). Stavite čokoladu u frižider da se lepo stegne. Secite pre služenja. Čokoladu čuvajte u frižideru.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*