Da li ste kao mal jeli čokoladu sa rižom? Ja je nešto nisam volela. Ali, sada je sama pravim i to sa zdravim sastojcima. Volimo je svi u kući. Vreme pripreme je baš kratko, a slatkiš je više nego ukusan i primamljiv.
POTREBNO:
za čokoladu:
- 50 gr kakao putera
- 50 gr kokosovog ulja
- 50 gr sirovog kakaoa
- 50 gr agave
ostalo:
- 50 gr ekspandiranog pirinča
- 150 gr kikiriki putera
- 50 gr agave
- 50 gr kokosovog ulja
PRIPREMA:
U šerpici istopiti 50 gr kakao putera i 50 gr kokosovog ulja. Kada se rastopi, dodati 50 gr sirovog kakaoa i 50 gr agave. Sve lepo izmešajte da se čokolada ujednači.
U činiji pomešajte 50 gr ekspandiranog pirinča (ja ga kupujem u DM-u), 150 gr kikiriki putera (lepo ga izmešajte da se smesa ujednači), 50 gr agave ili meda i 50 gr otopljenog kokosovog ulja.
Dodajte čokoladu, sve izmešajte i razlijte u kalup (u kalup predhodno stavite foliju ili papir). Stavite čokoladu u frižider da se lepo stegne. Secite pre služenja. Čokoladu čuvajte u frižideru.
PRIJATNO!