Za manje od 2 min ćete sve smućkati, a oko 60 min je potrebno da se masa stegne i da uživate u savršenom dezertu tokom ovih vrelih dana! Pri serviranju obogatite sve još nekim voćem (u mom slučaju to je aronija) i ovo će vam sigurno postati jedan od omiljenih sladoleda!
Staro pravilo o bananama znate, što starije i pegavije, to su bolje za mućenje i slađe. Zato birajte ovakve kao na slici, kada su vam potrebne za sladolede i kolače.
Ja sam celu ovu avanturu obogatila i sitno seckanim lešnicima. Sve je više nego jednostavno!
POTREBNO:
- 2 jako zrele banane (mogu da budu zamrznute, ali i ne moraju, ja sam koristila sveže)
- 1 grčki jogurt (250 ml)
- 1/3 šoljice pečenih lešnika (deo odvojite za dekoraciju pri serviranju)
- 1-1.5 kašika kikiriki putera
- 2 kašike agava sirupa
- 2 kašike kokosovog ulja
- aronija – za dekoraciju pri serviranju
PRIPREMA:
Usitnite lešnik, pa stavite sa strane. U seckalicu stavite banane, kikiriki puter, agavu, grčki jogurt i otopljeno kokosovo ulje. Sve umutite da dobijete kremastu masu. Ako banane nisu zamrznute, smesa će biti malo ređa, ali u zamrzivaču će se steći, ne brinite!
Dodajte seckane lešnike i samo sve kašikom umešajte u smesu.
Stavite u zamrzivač da se stegne.
Servirajte uz dodatak seckanih lešnika i neko voće po želji.
PRIJATNO!