Ovo je brza varijanta džema, za slatki obrok koji ćete pripremiti u nekoliko poteza. Pored kajsija, možete koristiti i breskve, šljive, jagode, kupine… Meni su kajsije ipak omiljene!
Pošto se ne kuva, ovaj džem može da stoji 2-3 dana u frižideru, mada je meni najlepši kada se napravi količina koju odmah i pojedemo.
Ovo je količina za jednu osobu
POTREBNO:
- 5 svežih, što mekših kajsija
- 1- 2 kašike kokosovog ulja – otopljenog
- 1/2 kašike chia semenki (odstojalih u vodi 1/2 – 1h pre mućenja)
- 1 kašika agave – ako su kajsije dovoljno slatke, ne morate dodavati agavu
PRIPREMA:
Kajsije oljuštite (ili samo operite bez ljuštenja), pa stavite u seckalicu ili blender. Dodajte i ostale sastojke i mutite dok ne dobijete ujednačenu masu. Rashladite u frižideru pre služenja.
PRIJATNO!