Vizuelno zanimljive, veoma hranljive, zdrave i ukusne! Sadrže indijski orah, badem, ovsene pahuljice, kakao, kakao puter, agava sirup i bademovo mleko. Nešto od sastojaka možete i promeniti, a deci obavezno dajte mogućnost da sami kombinuju oblike i boje!
Dobar blender ili seckalica i kolači su gotovi za čas!
Umesto bademovog mleka, možete staviti i neko drugo, umesto agave može i javorov sirup ili med. U tamni deo mogu čak i urme, a umesto kakao putera, može i kokosovo ulje!
POTREBNO:
tamni deo:
- 1/2 šolje ovsenih pahuljica
- 1/4 šolje sirovog badema
- 2-3 kašike kakao putera – otopljenog
- 2 kašike kakaoa
- 2-3 kašike agava sirupa
- 5 kašika bademovog mleka
svetli deo:
- 1/2 šolje ovsenih pahuljica
- 1/4 šolje sirovog indijskog oraha
- 2-3 kašike agava sirupa
- 2-3 kašike kakao putera – otopljenog
- 3 kašike bademovog mleka
PRIPREMA:
TAMNI DEO: U seckalici usitnite ovsene pahuljice i badem, da dobijete teksturu malo krupnijeg brašna. Dodajte ostale sastojke i mutite dok se masa ne ujednači. Satvite u frižider na 15 min.
SVETLI DEO: U seckalici usitnite ovsene pahuljice i indjski orah, da dobijete teksturu malo krupnijeg brašna. Dodajte ostale sastojke i mutite dok se masa ne ujednači. Satvite u frižider na 15 min.
Uzmite komad crnog i komad belog dela, prilepite jedan uz drugi i onda među rukama pravite loptice.
Vratite još malo u frižider.
PRIJATNO!