Kažu da je zimi poželjno jesti sladoled, kako bismo telo pripremili na hladnoću spolja. Možda u svemu tome i ima nekog smisla 🙂 E, pa zato vam danas predlažem nešto slično sladoledu, malo ređe teksture, ali jako kremasto i ukusno. Glavni sastojci su cvkla, banana, chia seme, med i kokosovo mleko!
Vitamini, vitamini, vitamini i još po nešto od onih namirnica svrstanih u “super hranu” i pobedićete viruse, verujte mi na reč!
Više puta sam pisala kako moj muž još nije u potpunosti prihvatio sve ono što ja jedem. Tu mislim na chiu, urme, kokosovo ulje, mleka biljnog porekla, ovas, heljdu i sl. I pogađate, ja prezimeh zimu bez curenja nosa, temperature i kašljanja, a kod njega je bilo suprotno.
Starija ćerka je do pola na tom mom režimu, zbog vrtića, ali moram priznati da se dobro drži, a mlađa je zavisnik od “super hrane”, možda i više nego ja i bukvalno puca od zdravlja. Kada je neko vidi, pomisli da je tek sišla sa neke planine :)))
Zato, pokušajte da napravite bar neke izmene u svakodnevici, koje se tiču hrane i verujte, rezultate ćete videti veoma brzo!
POTREBNO:
- 1/2 manje cvekle
- 1 šolja kokosovog mleka
- 2 kašike chia semenki
- 1 kašika meda
- 1 zamrznuta banana (iseckajte je pre zmrzavanja)
- 1/2 šolje vode
PRIPREMA:
Pomešajte med, chiu i kokosovo mleko i ostavite u frižideru preko noći.
Cveklu iseckajte na kockice, stavite u blender, dodajte i sve ostale sastojke, pa blendirajte dok ne dobijete kremastu masu. Biće jako gusta, ali ipak tečna.
Od ovoga možete napraviti i klasičan sladoled, tako što ćete smesu staviti u zamtzivač. 2-3 puta, na svakih pola sata, promešajte masu, da se ne bi odvojila voda, već da sve ostane kompaktno.
PRIJATNO!!!