Volite slatko? Volite hleb? Želite zdravi da se hranite? Dobrodošli u NEzabranjenu zonu! Ovaj hleb će vam očistiti creva i ubrzati metabolizam! Ja sam ga pravila u slatkoj varijanti, tako da se sjajno slaže uz med, domaći džem ili npr puter od kikirikija. Servirajte sve uz voće i orašaste plodove i imaćete nutritivno bogat i veoma zdrav doručak!
POTREBNO:
- 1 i 1/2 šolje ovsenih pahuljica
- 2 jaja
- 1 grčki jogurt (150 gr)
- 2 kašike speltinog brašna (može i neko dr po izboru)
- 1/2 praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1/2 limuna
- 6-7 kašika agava sirupa
- 4 kašike chia semenki
PRIPREMA:
Uključite rernu na 180 stepeni.
Ovsene pahuljice sameljite da dobijete brašno. Dodajte speltu, chia seme, so i prašak za pecivo.
Jaja umutite viljuškom, dodajte grčki jogurt, agavu i sok 1/2 limuna. U ovu smesu sipajte mešavinu sa brašnom. Sve lepo izmešajte i razlijte u kalup u kome je papir za pečenje.
Pecite oko 30 min.
Izvadite hleb na rešetku da se ohladi, pre služenja. Čuvajte u papirnoj kesi.
PRIJATNO!