Hleb bez griže savesti

Volite slatko? Volite hleb? Želite zdravi da se hranite? Dobrodošli u NEzabranjenu zonu! Ovaj hleb će vam očistiti creva i ubrzati metabolizam! Ja sam ga pravila u slatkoj varijanti, tako da se sjajno slaže uz med, domaći džem ili npr puter od kikirikija. Servirajte sve uz voće i orašaste plodove i imaćete nutritivno bogat i veoma zdrav doručak!

POTREBNO:

  • 1 i 1/2 šolje ovsenih pahuljica 
  • 2 jaja
  • 1 grčki jogurt (150 gr)
  • 2 kašike speltinog brašna (može i neko dr po izboru)
  • 1/2 praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1/2 limuna
  • 6-7 kašika agava sirupa
  • 4 kašike chia semenki

PRIPREMA:

Uključite rernu na 180 stepeni.

Ovsene pahuljice sameljite da dobijete brašno. Dodajte speltu, chia seme, so i prašak za pecivo.

Jaja umutite viljuškom, dodajte grčki jogurt, agavu i sok 1/2 limuna. U ovu smesu sipajte mešavinu sa brašnom. Sve lepo izmešajte i razlijte u kalup u kome je papir za pečenje.

Pecite oko 30 min.

Izvadite hleb na rešetku da se ohladi, pre služenja. Čuvajte u papirnoj kesi.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*