Hleb od banane

Naka deca bi jela samo hleb, druga ga ne vole ni najmanje. Iskoristite naše ideje, budite i sami maštoviti uz modle koje imate kod kuće i sigurni smo da će obroci postati zabava.

  • 100 g putera
  • 150 g braon šećera (može i beli, ali je efekat bolji sa braon)
  • 50 ml mleka
  • 3 zrele banane
  • malo cimeta
  • 50 g badema ili oraha ili lešnika (pečenog i sitno seckanog ili mlevenog)
  • 300 g brašna
  • prašak za pecivo
  • 2 jaja
  • malo sode bikarbone
  • prstohvat soli

PRIPREMA
Umutiti jaja (mikserom), pa dodati šećer i mleko. Dodati otopljeni puter, a zatim banane koje ste prethodno izgnječili viljuškom. U brašno stavite prašak za pecivo, so, cimet i sodu bikarbonu, sve izmešajte, pa dodajte smesi sa jajima. Na kraju dodajte orašaste plodove po želji. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 50 minuta.

Ovaj hleb možete peći i kao kuglof ili u nekoj drugoj modli, čak i u kalupima za mafine.

 

Comments are closed.