Sedimo na poslu, upada kolega i pita: “jel imate nešto za klopu”, ja kažem: “samo hleb”. On pravi kiseo izraz, ali ipak uzima i nakon što proba razrogačenih očiju kaže: “pa ovo nije hleb, ovo je slani kolač” 🙂 Gde ćete bolji opis i preporuku 🙂 Još kada dodate neki zrav namaz, sve će da pršti od vitamina!
Količine badema, oraha ili lešnika, možete sami dozirati i stviti više onoga što volite.
POTREBNO:
- 3 jaja
- 1/2 šolje sirove golice
- 1/2 šolje sirovog suncokreta
- 1/2 šolje badema ili oraha (može i mix)
- 1/4 šolje lešnika
- 1/4 šolje susama
- 1/4 šolje mlevenog lana
- 35 ml maslinovog ulja
- 120 ml provrele vode
- 1/3 kašičice ruzmarina
- 1/3 kašičice bosiljka
- 1/3 kašičice morske soli
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- (možete kombinovati i origano ili neko drugi začin koji volite)
PRIPREMA:
Uključite rernu na 190 stepeni.
U seckalicu stavite: golicu, suncokret, lan, susam, badem i lešnik, pa mutite dok se sve lepo ne usitni. Prespite u činiju, pa dodajte začine, maslinovo ulje, provrelu vodu i na kraju umešajte jaja.
U kalup stavite papir za pečenje, pa razlijte smesu. Pecite oko 20 min na 190, pa smanjite na 160 i pecite još 30 min.
Pečeni hleb izvadite na rešetku da se ohladi. Čuvajte u papirnoj kesi. Može da stoji 2-3 dana, podjednako je ukusan.
PRIJATNO!
6 Comments