Hranljiva čorba sa povrćem i junetinom

Pošto sadrži puno hranljivih sastojaka, može biti i kompletan obrok, posebno najmlađima. A, savet plus je da ne bacate odmah ljuske od pripreme hrane, već ih iskoristite za interesantnu dekoraciju, kao što je ovde slučaj sa korom šargarepe!

Povrće i meso koje sam koristila za ovu čorbicu je rezultat onoga što sam tog dana imala kod kuće. Kombinujte ono što i vi imate i volite i uživajte u najvažnijem delu ručka, a to je čorba!

POTREBNO:

  • 1 komad junećeg ribića (200-300 gr)
  • 3-4 šargarepe
  • 1 veći ili dva manja korena peršuna
  • 1/2 štapa praziluka
  • 1-2 šake mix-a kukuruza šećerca, graška i krompira (smrznuta ili sveža varijanta)
  • 1-2 kašike kukuruznog brašna
  • so, biber, suvi začini, po želji i ukusu

PRIPREMA:

Kuvajte meso sa šargarepom i peršunom (bar 2h, da meso omekša).

Izdinstajte praziluk na malo ulja, dodajte kukuruz šećerac, grašak i krompir, pa još malo dinstajte.

Kuvano meso izvadite na tanjir, a štapnim mikserom izblendirajte povrće koje se kuvalo sa mesom.

U šerpu gde je praziluk dodajte kukuruzno brašno i polako uz mešanje dolivajte ispasiranu smesu u kojoj se kuvalo meso. Sve izmešajte da se izjednači, dodajte začine i kuvajte još 10-ak minuta.

Meso iskidajte da bude što sitnije, pa vratite u čorbu.

Pri serviranju, možete dodati i pavlaku.

PRIJATNO!

 

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*