Obožavam da ujutru pre polaska na posao i ispraćanja dece u vrtić napravim nešto što ćemo svi, nakon doručka ili pred doručak, gricnuti na putu do školice, odn posla. Uglavnom, ponešto ostane i kasnije meni kao užina! To su kolači koji se brzo prave (15-20 min sa sve pečenjem), baš kao i ovaj!
Sa ovim kolačima nema griže savesti. Zaista ih možete jesti koliko želite. Nemaju brašno, nemaju šećer, a mogu biti i bez jaja. Ja sam stavila jedno, a može i bez njega! Izbor mi je pao na kokosovo mleko i valjda su zbog njega i bili toliko mekani i ukusni!
POTREBNO:
- 150 gr ovsenih pahuljica
- 30 ml kokosovog ulja – otopljenog
- 40 gr sirovog badema
- 1 jaje
- šaka brusnice ili nekog dr suvog voća (može i borovnica, aronija…)
- 1 kašika kakaoa
- 1/2 šolje kokosovog mleka (ili nekog drugog, po želji)
- 4-5 kašika agava sirupa
- listići kokosa – za dekoraciju (opciono), mogu i listići badema
PRIPREMA:
Rernu uključite na 180 stepeni.
Ovsene pahuljice i badem usitnite u seckalici, da dobijete teksturu krupno mlevenog brašna.
U činiji viljuškom umutite jaje, dodajte kokosovo ulje, agava sirup i mleko. Ubacite i sve suve sastojke, sem listića kokosa, pa lepo izmešajte da se dobije kompaktna masa.
U pleh, na papir za pečenje, kašikom vadite smesu, pa malo utapkajte masu, da se dobije pljosnati kolač. Kada sve rasporedite, stavite na svaki po nekoliko listića kokosa ili badema. Pecite 12-15 min.
Izvadite kolače iz rerne, pa ih nakon 5 min prebacite na rešetku da se lepo ohlade.
PRIJATNO!