Integralne kiflice sa piletinom

Ulazimo u period slava i različitih drugih proslava, kao i povoda za dolazak gostiju. Mekane i ukusne kiflice su uvek dobra dopuna svečane trpeze. Sami birajte od kog brašna ćete praviti kiflice, a svečanu notu ovoj verziji daje punjenje od piletine, tako da su kiflic super i za samostalnu komzumaciju, ali i kao dodatak uz nešto drugo.

Naravno, možete ih puniti i samo sirom, ali i džmom, orasima, makom, ajvarom, slaninom…

POTREBNO:

  • 1 šolja toplog mleka
  • malo šećera, malo soli
  • 1/2 kocke kvasca
  • 500 gr integralnog brašna
  • 70 ml maslinovog ulja
  • 70 ml jogurta
  • 1/2 kašičice soli
  • žumance za premazivanje
  • susam za posipanje

za fil:

  • 2 bataka i karabataka skuvana u supi i odvojena od koske
  • 1 kuvano jaje
  • 1 kašičica senfa
  • sveži peršun – nekoliko grančica
  • 2-3 kašike pavlake

PRIPREMA:

Stavite kvasac u mleko, sa malo soli i malo šećera i ostavite da nadođe. U činiju stavite brašno, maslinovo ulje i jogurt, pa dodajte nadošao kvasac. Zamesite testo i ostavite da nadođe (oko 2h). Nadošlo testo razmesite, podelite u 5 loptica, pravite kiflice i punite ih filom od piletine. Fil napravite tako što ćete sve sastojke za fil staviti u činiju, pa umutiti štapnim mikserom. Svaku kiflicu premažite žumancetom i pospite susamom. pecite 20-25 min na 180 stepeni.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*