Jesenje korpice sa bundevom

Prhko testo na zdrav način i slatko i kremasto punjenje, koje se bez problema može jesti i samostalno, kao neka vrsta pudinga. Pravi jesenji kolač, za prohladne i vetrovite dane, od kojeg kuća miriše naredna tri dana nakon pečenja 🙂

Bila sam pomalo skeptična da li će korpice od speltinog brašna biti dovoljno čvrste i postojane, kada se izvade iz kalupa. Ali, ne samo da su postojane, već su i preukusne. Nadev je priča za sebe, možete ga pripremati i kao kašicu za bebe ili servirati starijoj deci kao neku vrstu pudinga. U tom slučaju je dovoljno da se bundeva skuva i ispasira sa svim sastojcima. Nema potrebe da se dalje peče.

Ja sam nadev sipala u korpice, pa sve zajedno stavila u rernu i čini mi se da je ukus punjenja postao još intenzivniji i lepši.

Pored cimeta, u nadev možete staviti i malo vanile ili muskatnog oraha.

POTREBNO:

za nadev:

  • 200-300 gr očišćene bundeve 
  • 3-4 kašike kokosovog ulja
  • 3-4 kašike agava sirupa
  • 1 ravna kašičica cimeta

za korpice:

  • 50 gr omekšalog putera
  • 1 jaje
  • 3-4 kašike agave
  • 175 – 200 gr speltinog brašna

PRIPREMA – mera za 6 kolača:

Bundevu očistite, pa kuvajte u vodi oko 30 min (može i manje, zavisi od vrste bundeve). Možete je i peći u rerni, ako tako više volite.

Kuvanu / pečenu bundevu malo prohladite, dodajte cimet, kokosovo ulje i agavu, pa sve ispasirajte da dobijete ujednačenu kremastu masu. Ostavite da se ohladi.

Rernu uključite na 170 stepeni.

Pomešajte sve sastojke za koru. Podelite u 6 loptica, pa rukama rastanjite testo u krug i ubacite u kalup za mafin, tako da se zidovi lepo oblože i da dobijete korpicu.

Kada formirate sve korpice, napunite ih nadevom i pecite 25-30 min. Pazite da se korpice sa strane ne prepeku. Smanjite temperaturu ako je potrebno.

Rashladite pre služenja.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*