Neobično slatkasta, fenomenalno hranljiva i dovoljno neobična da dok je konzumirate istražujete svaki njen sastojak. Za one koji paze šta i koliko jedu, čorbica može biti kompletan obrok, pošto sadrži puno sastojaka dovoljno nutritivno bogatih da vas zasiti na 3-4 sata.
Čorbicu možete praviti i bez mesa, a umesto kokosovog mleka može i neko drugo. Ali, baš ovakva, kako stoji u narednim redovima, je najukusnija, pa probajte da je ne modifikujete previše.
Zašto mleko iz konzerve? Zato što ima određenu gustinu i masnoću, što obezbeđuje taj pun ukus koji sam pominjala.
POTREBNO:
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 3 kašike ulja
- 1 manji krompir
- 1 manja tikvica
- 1 manji pileći file ili 2 srednja bataka
- 1 veća šargarepa
- 2/3 šolje kukuruza šećerca
- 1 konzerva kokosovog mleka
- so, biber i suvi začini po ukusu
- 1 kašika karija
- opciono: krotoni, mleveni lan i peršun
PRIPREMA:
Na ulju izdinstajte crni i beli luk, pa dodajte iseckanu šargarepu i meso. Pržite sve oko 5 min, pa umešajte isečeni krompir i tikvicu. Nastavite sa prženjem, uz po malo dodavanje vode, još nekih 10 min. Dodajte kokosovo mleko, kukuruz, so i suve začine, pa na kraju umešajte i kari. Kuvajte oko 30-40 min (dok svo povrće ne bude mekano). Po potrebi dodajte još soli. Pri serviranju, možete dodati krotone, seckaani peršun i malo mlevenog lana.
PRIJATNO!