Kaša od bundeve

Sjajan predlog užine, koju možete spakovati u teglicu i poneti van kuće kao obrok. O hranljivosti bundeve najbolje govori podatak da je pedijatri veoma često savetuju kao prvu namirnicu koju treba uvesti bebi u ishranu nakon dojenja.

Upravo sam i ja mojoj deci kao prvi obrok servirala jesenju bundevu. Dovoljno je da je ispečete u rerni ili skuvate na pari i može se jesti samostalno ili uz dodatak začina ili još nekog voća. Ukoliko ste izabrali baš slatki komad bundeve, dovoljno je da je pospete cimetom i uživate u ukusu, a za intenzivniju slatkoću možete dodati i izgnječenu bananu ili kao u ovom našem slučaju nekoliko urmi.

POTREBNO:

  • komad bundeve
  • 3-4 urme (potopljene u vodi minimum 15 min)
  • 1 kašičica kokosovog ulja
  • malo cimeta
  • 5-6 sitno seckanih lešnika ili badema (opciono)

PRIPREMA:

Bundevu ispecite u rerni ili pripremite na pari, pa je izgnječite viljuskom da dobijete pire od bundeve. Bundeva treba da bude dovoljno mekana, da se pod manjim pritiskom viljuške odmah raspadne. Dodajte urme koje, su odstojale u vodi i sve izblendirajte ili ako su urme duže stajale i njih izgnječite viljuskom. Dodajte ulje kokosa, sve sjedinite, stavite u činiju i pospite cimetom i lešnicima.

PRIJATNO!

 

 

Comments are closed.