Keksići, keksići…, ko ih ne voli 🙂 Ovi su super za užinu, lako se pakuju, brzo i lako pripremaju. Različite modifikacije su i ovde moguće. Birajte sastojke koje volite i koje imate kod kuće!
Stvari koje možete menjati ću navesti u zagradi, ostale namirnice bi trebalo “ispoštovarti”, ako želite da keks ostane zdrav i mekan, a da se ne raspada i da ne bude gnjecav!
Važno je da istom šoljom merite sve. Ako želite manju količinu, birajte manju šolju, ako ima više kandidata za konzumaciju, izaberite najveću šolju koju imate 🙂
POTREBNO:
- 3/4 šolje ovsenih pahuljica
- 1/2 šolje badema (može i kombinacija badem, suvo grožđe, brusnica, lešnik… ili samo nešto od navedenog; važno je da bude pola šolje)
- 1/2 šolje kokosovog brašna (može i kombinacija kokos i rogač)
- 1 šolja speltinog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica muskatnog oraha (opciono)
- 1/2 šolje agava sirupa ili meda
- 1/2 šolje otopljenog kokosovog ulja
- 1/2 štapića vanile (ili ekstrat vanile)
- 2-3 kašike mleka (samo ako vam se masa raspada i nije kompaktna, u suprotnom ne treba)
PRIPREMA:
Uključite rernu na 160 stepeni.
Sve sajtojke pomešati, pa rukama praviti keksiće i ređati u pleh, na papir za pečenje. Peći 10-12 min. Kada izvadite iz rerne, stavite na rešetku da se potpuno ohlade pre konzumacije. Čuvati (ako išta ostane za čuvanje) u papirnoj kesi ili zatvorenoj limenoj kutiji.
PRIJATNO!