Keks od speltinog brašna, kokosa, badema i ovsenih pahuljica

Keksići, keksići…, ko ih ne voli 🙂 Ovi su super za užinu, lako se pakuju, brzo i lako pripremaju. Različite modifikacije su i ovde moguće. Birajte sastojke koje volite i koje imate kod kuće!

Stvari koje možete menjati ću navesti u zagradi, ostale namirnice bi trebalo “ispoštovarti”, ako želite da keks ostane zdrav i mekan, a da se ne raspada i da ne bude gnjecav!

Važno je da istom šoljom merite sve. Ako želite manju količinu, birajte manju šolju, ako ima više kandidata za konzumaciju, izaberite najveću šolju koju imate 🙂

POTREBNO:

  • 3/4 šolje ovsenih pahuljica 
  • 1/2 šolje badema (može i kombinacija badem, suvo grožđe, brusnica, lešnik… ili samo nešto od navedenog; važno je da bude pola šolje)
  • 1/2 šolje kokosovog brašna (može i kombinacija kokos i rogač)
  • 1 šolja speltinog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica muskatnog oraha (opciono)
  • 1/2 šolje agava sirupa ili meda
  • 1/2 šolje otopljenog kokosovog ulja
  • 1/2 štapića vanile (ili ekstrat vanile)
  • 2-3 kašike mleka (samo ako vam se masa raspada i nije kompaktna, u suprotnom ne treba)

PRIPREMA:

Uključite rernu na 160 stepeni.

Sve sajtojke pomešati, pa rukama praviti keksiće i ređati u pleh, na papir za pečenje. Peći 10-12 min. Kada izvadite iz rerne, stavite na rešetku da se potpuno ohlade pre konzumacije. Čuvati (ako išta ostane za čuvanje) u papirnoj kesi ili zatvorenoj limenoj kutiji.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*