Kada pripremamo ovakve keksiće, kod kuće je pravo veselje. Testo se zamesi za 5 min, malo odstoji u frižideru, a onda sledi najlepši deo, pravljene različitih oblika i nestrpljenje od 10-15 min dok se ne ispeku 🙂 Ovo je verzija sa fetom, kukuruznim i raženim brašnom i puterom.
Možete napraviti i duplu količinu, pa deo testa držati u frižideru dan-dva i peći po potrebi. Keksići su mekani i odlično se slažu uz različite namaze. Na slici je namaz od baby spanaća, pavlake i jajeta.
POTREBNO:
- 125 gr omekšalog putera
- 1/2 šolje kukuruznog brašna
- 1/2 šolje integralnog brašna
- 50-100 gr izgnječenog feta sira
- 1/2 kašičice soli
- 1 jaje
PRIPREMA:
Zamesite testo od navedenih sastojaka, uvijte u providnu foliju i stavite u frižider na 20-30 min. Odstojalo testo razvucite na debljinu 3-5 mm (može i deblje ako volite), vadite modlicama oblike koje želite i ređajte keks u pleh na napir za pečenje. Pošto keks može brzo da izgori, preko keksa stavite još jedan papir za pečenje i tako ga pecite 10-15 min na 180 stepeni. Ukoliko bude previše bled, skinite papir poslednjih 1-2 minuta.
Za namaz: 1 kuvano jaje, 1/3 kašičice soli, 1/2 pavlake, 1-2 šake baby spanaća. Sve umutite štapnim mikserom i servirajte. Namaz čuvajte u frižideru.