Volim kolače koje mogu jesti i kao doručak! Ovi su potpuno savršeni, deca ih vole, mekani su i sočni. Uz jabuku, možete kombinovati i krušku, ali i dodati npr suvo grožđe ili brusnicu. Umesto badema, možete staviti i lešnike ili orahe.
U kolač sam stavila samo dve kašike speltinog brašna, po želji, možete dodati i neko drugo. Pošto sam stavila badem, koristila sam bademovo mleko, a vi možete opet ono koje najviše volite.
2 kašike agava sirupa su bile dovoljne da kolač bude blago sladak, a umesto agave, možete staviti med ili javorov sirup.
POTREBNO:
- 1 jaje
- 2 kašike speltinog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 šoljica baemovog mleka
- 2 kašike agava sirupa
- 2 šoljice rendanih jabuka ili kombinacija jabuka / kruška
- 1 šoljica griza
- 1 šoljica sitno seckanog badema
PRIPREMA:
Uključite rernu na 180 stepeni.
Pomešajte sve sastojke i masu razlijte u pleh, na papir za pečenje.
Pecite 25 – 30 min.
PRIJATNO!