Kolač od jabuke i badema, bez šećera

Volim kolače koje mogu jesti i kao doručak! Ovi su potpuno savršeni, deca ih vole, mekani su i sočni. Uz jabuku, možete kombinovati i krušku, ali i dodati npr suvo grožđe ili brusnicu. Umesto badema, možete staviti i lešnike ili orahe.

U kolač sam stavila samo dve kašike speltinog brašna, po želji, možete dodati i neko drugo. Pošto sam stavila badem, koristila sam bademovo mleko, a vi možete opet ono koje najviše volite.

2 kašike agava sirupa su bile dovoljne da kolač bude blago sladak, a umesto agave, možete staviti med ili javorov sirup.

POTREBNO:

  • 1 jaje
  • 2 kašike speltinog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 šoljica baemovog mleka
  • 2 kašike agava sirupa
  • 2 šoljice rendanih jabuka ili kombinacija jabuka / kruška
  • 1 šoljica griza
  • 1 šoljica sitno seckanog badema

PRIPREMA:

Uključite rernu na 180 stepeni.

Pomešajte sve sastojke i masu razlijte u pleh, na papir za pečenje.

Pecite 25 – 30 min.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*