Jos nekoliko dana i moja Lana postaje predškolac. A, za taj period, priprema je skoro ista kao i za školske dane. Sveske, olovke, ranac…, sve mora da bude Santoro. 🙂
U duhu sveta toga, na slici je jedna super školska užina. Kolač bez brašna, sa kikiriki puterom i bademima. Deca ga obožavaju!
Iako može da se pravi i uz neka odstupanja i zamenu sastojaka, probajte i ovu originalnu verziju, sigurna sam da će vam se dopasti.
POTREBNO:
- 1 belance
- 1/3 šolje kokosovog ulja
- 1/2 šolje agave
- 3 pune kašike kikiriki putera
- 2.5 šolje badema (2 šolje se melju skroz sitno, a 1/2 krupnije – za posipanje)
- 1/2 kašičice cimeta
- 1 kašika ekstrata vanile
- prstohvat soli
- 1/2 praška za pecivo
PRIPREMA:
Samleti 2 šolje badema i dodati so, cimet i prašak za pecivo. 1/2 šolje badema grubo iseckati. Umutiti belance i dodati agavu, kokosovo ulje, kikiriki puter i vanilu Umutiti sve u procesoru ili mikserom, da se ujednači. Dodati mleveni badem i promešati. Smesu sipati u kalup, u koji je stavljen papir za pečenje i posuti kolač seckanim bademom. Peći 25 minuta na 180 stepeni. Lepo ohladiti i iseći na kocke.
PRIJATNO!