Šta radite sa jako zrelim bananama? Kod nas obično završe u sladoledu, banana hlebu ili u nekim trećim kolačima. Ovo je sada taj “treći” kolač 🙂 Idealan je kao užina, gde god da krenete!
TESTO:
- 250 gr ovsenih pahuljica
- 100 gr pečenog lešnika
- 2 veće jako zrele banane
- 5 kašika meda
ČOKOLADNI DEO:
- 2 jako zrele banane
- 25 svežih urmi
- 3 pune kašike kikiriki putera
- 3 pune kašike sirovog kakaoa
- prstohvat soli
- malo ekstrata vanile
PRIPREMA:
U blenderu/ seckalici dobro usitnite ovsene pahuljice i lešnike. Dodajte ostale sastojke i zamesite testo. Odvijite 1/5 testa sa strane. Ostatak utisnite u kalup.
U blender / seckalicu stavite sve sastojke za čokoladni deo i mutite dok ne dobijete kremastu smesu. Rasporedite smesu preko kore.
Preostali deo testa grubo izmrvite preko čokoladnog sloja.
Kolač pecite 25 minuta na 180 stepeni. Potpuno ga ohladite, pa secite i polužite.Uživajte u ovom super desertu!