Kombinacija bademovog, ovsenog i kokosovog brašna, sa jabukama i cimetom. Ja sam koristila agava sirup, a možete probati i kombinaciju sa medom ili npr kokosovim šećerom. Takođe, umesto jabuka, odličan izbor mogu biti i kruške.
Kolač sam pekla u pravougaonom kalupu za hleb. Malo je deblji, pa sam sekla kriške (baš kao hleb). Za taj kalup dovoljna mi je bila jedna veća jabuka. Slobodno možete praviti i u većem kalupu (npr nekom okruglom), kolač će biti malo tanji, a u tom slučaju će vam biti potrebne dve jabuke.
POTREBNO:
- 75 gr bademovog brašna (ili badema koji ćete u seckalici maksimalno usitniti)
- 75 gr ovsenog brašna (ili ovsenih pahuljica koje ćete u seckalici usitniti)
- 1/2 praška za pecivo
- 50 gr kokosovog brašna
- 30 gr kokosovog ulja – otopljenog
- 2 jaja
- 1-2 jabuke
- 1/2 šolje agava sirupa
- 1 kiselo mleko
- 1/2 kašičice cimeta
PRIPREMA:
Rernu uključite na 180 stepeni.
U seckalici usitnite badem i ovsene pahuljice (ukoliko nemate baš brašno od badema i ovsa). Dodajte prašak za pecivo i kokosovo brašno.
U pleh stavite papir za pečenje. Jabuke isecite na kriške, pa poređajte u pleh (kalup). Kašikom prelijte jabuke sa 1/3 agave koju ste odvojili u šolju i pospite cimetom.
Viljuškom umutite jaja, dodajte ostatak agave, kiselo mleko i otopljno kokosvo ulje. Ubacite brašno i sve lepo zimešajte.
Prelijte preko jabuka.
Pecite kolač oko 30 min.
Po potrebi, pre serviranja, prelijte sa još malo agave (ili meda).
PRIJATNO!