Kolač sa jabukama, bez brašna

Kombinacija bademovog, ovsenog i kokosovog brašna, sa jabukama i cimetom. Ja sam koristila agava sirup, a možete probati i kombinaciju sa medom ili npr kokosovim šećerom. Takođe, umesto jabuka, odličan izbor mogu biti i kruške.

Kolač sam pekla u pravougaonom kalupu za hleb. Malo je deblji, pa sam sekla kriške (baš kao hleb). Za taj kalup dovoljna mi je bila jedna veća jabuka. Slobodno možete praviti i u većem kalupu (npr nekom okruglom), kolač će biti malo tanji, a u tom slučaju će vam biti potrebne dve jabuke.

POTREBNO:

  • 75 gr bademovog brašna (ili badema koji ćete u seckalici maksimalno usitniti) 
  • 75 gr ovsenog brašna (ili ovsenih pahuljica koje ćete u seckalici usitniti)
  • 1/2 praška za pecivo
  • 50 gr kokosovog brašna
  • 30 gr kokosovog ulja – otopljenog
  • 2 jaja
  • 1-2 jabuke
  • 1/2 šolje agava sirupa
  • 1 kiselo mleko
  • 1/2 kašičice cimeta

PRIPREMA:

Rernu uključite na 180 stepeni.

U seckalici usitnite badem i ovsene pahuljice (ukoliko nemate baš brašno od badema i ovsa). Dodajte prašak za pecivo i kokosovo brašno.

U pleh stavite papir za pečenje. Jabuke isecite na kriške, pa poređajte u pleh (kalup). Kašikom prelijte jabuke sa 1/3 agave koju ste odvojili u šolju i pospite cimetom.

Viljuškom umutite jaja, dodajte ostatak agave, kiselo mleko i otopljno kokosvo ulje. Ubacite brašno i sve lepo zimešajte.

Prelijte preko jabuka.

Pecite kolač oko 30 min.

Po potrebi, pre serviranja, prelijte sa još malo agave (ili meda).

PRIJATNO!

 

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*