Kolač sa jabukama i bananom, bez šećera i brašna

Sladak, a bez šećera, rastresit i mekan, a bez brašna! Moguće je!!! Potpuno zdrav kolač, idealan za užinu, pa čak i za doručak ili večeru! Osnova kolača su ovsene pahuljice, jabuke i banane!

Nećete moći da dočekate da se ispeče, ali ga ipak treba malo prohladiti pre konzumiranja. Ukusan je, mekan i sočan i posle dan – dva.

Dozu meda sami odredite! Ja volim slatko i sa ovom jednom kašikom meda je sasvim ok. Bio bi presladak da ima više, bar za moj ukus. Slast mu daje i banana (znate već, što zrelija i mekša, to je slađa).

Umesto badema, možete staviti i orahe ili lešnike. Možete dodati i kokos. Umesto kokosovog ulja, može i suncoretovo. Za ljubitelje suvog voća, dodajte i šaku suvog grožđa ili npr brusnice… Ovo je moja verzija:

POTREBNO:

  • 3 manja ili 2 veća jaja 
  • 1 banana
  • 1 veća jabuka ili 2 manje
  • 5 kašika kokosovog ulja
  • 1 šolja (250 ml) ovsenih pahuljica
  • 1/2 praška za pecivo
  • 100 ml jogurta
  • šaka badema
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1 puna kašika meda

PRIPREMA:

Uključite rernu na 180 stepeni. Ovsene pahuljice sameljite u seckalici da dobijete brašno (ne mora baš skroz sitno). Bademe takođe usitnite (možete ih i samleti, ali ja više volim da se oseća tekstura badema, dakle da budu usitnjeni, ali ne samleveni).

Jabuke izrendajte, bananu izgnječite viljuškom.

Belanca umutite u čvrst sneg. Dodajte med i žumanca, pa sve izmešajte. Ubacite voće, ulje i jogurt, pa promešajte varjačom. Na kraju dodajte samlevene ovsene pahuljice i prašak za pecivo, bademe i cimet. Sve izmešajte, pa razlijte u pleh u koji ste stavili papir za pečenje.

Pecite 25-30 min.

PRIJATNO!

 

 

2 Comments

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*