Maša je bila vredna, ubrala je šljive i spremila ukusan i zdrav kolač sa ovim voćem, za medu i sve drugare.
Kokosov šećer, raženo brašno, kolosovo ulje,jogurt… Dovoljno sastojaka za super poslasticu! Umesto šljiva možete staviti i breskve, ananas, kajsije, jabuke, kruške, kupine, maline…
RECEPT:
📌 Umutiti penasto 4 belanca sa 4 kašike šećera.
📌 Posebno umutiti 4 žumanca sa 6 kašika kokosovog šećere, 10 kašika kokosovog ulja, 1 šoljom jogurta, 1 šoljom raženog (ili neko drugog) brašna, 1/2 praška za pecivo i malo vanile.
📌 Kalup podmazati sa malo kokosovog ulja.
📌 Smese polako sjediniti, mešajući varjačom, i sipati u kalup.
📌 Po površini poredjati polutke šljiva i sve posuti sa malo kokosovog šećera.
📌 Peći 25 min na 180 stepeni.
Uživajte u poslastici čiji ćete krajnji ukus sami kreirati!