Mekan, sočan, blago kiselkast i blago karamelizovan. Vreme pripreme 5-7 min, plus 30 za pečenje. Kolač može biti i veganski, zamenom 2 sastojka (jaja i jogurt), a opcija su biljno mleko i “čia jaje”.
Umesto 1 šolje jogurta stavite 1 šolju biljnog mleka, a zamena za jaja su 2 kašike chia semenki + četiri kašike vode, koje treba da odstoje 10 min da se dobije želatinasta smesa.
Kolač nakon pečenja treba ohladiti, pa tek onda seći i služiti, da se ne bi lepio za nož i da bi bio rastresit.
POTREBNO:
- 1 šolja badema
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 1/2 praška za pecivo
- 5 kašika ulja
- 2 jaja
- 1/2 šolje kokosovoh šećera
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja očišćenih višanja
PRIPREMA:
Uključiti rernu na 200 stepeni.
U seckalicu staviti badem, ovsene pahuljice i kokosov šećer, pa sve maksimalno usitniti. U činiji umutiti jaja (viljuškom), dodati ulje i jogurt, a zatim usitnjenu smesu sa bademima. Umešati i prašak za pecivo. Sve promešati, pa razliti u kalup u koji je predhodno stavljen papir za pečenje. Višnje posuti po površini. Peći 30 min.
Ohladiti, pa iseći i servirati.
PRIJATNO!