Ah, ta ljubav… Kada vam neko servira kolač u obliku srca, poješćete ga u slast koliko god bio ili ne bio ukusan 🙂 Ovo je jedna zanimljiva varijanta kolača, u koji pored / umesto višanja, možete staviti i neko drugo voće.
Ja sa šećerom, odn prirodnim zaslađivačima nikada ne preterujem, tako da je ova verzija kolača blago slatka. Uvek možete dodati malo više meda, kako bi kolač bio još slađi ili višnje uvaljati u braon šećer, pre nego što ih ubacite u testo.
Ono što je važno za ovaj kolač jeste činjenica da je mnooogo ukusniji kada se jede potpuno ohlađen. Tačnije, varijata da se jede dan nakon pripreme mi je najbolja. Vi isprobajte kao se vama najviše dopada.
Ja obično stavljam kokosovo mleko, pa je ukus malo intenzivniji. Vi možete praviti sa mlekom koje vi najviše volite i koristite.
Kokosovo ulje, takođe možete zameniti običnim suncokretovim.
Način pripreme je zanimljiv i nije težak!
POTREBNO:
- 250 gr kukuruznog brašna
- 150 gr kokosovog brašna
- 400 ml kokosovog mleka
- 250 ml soka od jabuke
- 2-3 kašike kokosovog ulja
- 250 gr zamrznutih ili svežih višanja
- 1-2 kašike meda
PRIPREMA:
Rernu uključite na 180 stepeni.
Otopite kokosovo mleko, pa dodajte sok od jabuke i sve zagrejte skoro do ključanja. Dodajte brašno i kokos, pa kuvajte 2-3 min, da se malo zgusne.
Skinite sa vatre, pa umešajte kokosovo ulje i med i na kraju i višnje.
U pleh stavite papir za pečenje, pa razlijte testo.
Pecite oko 35 min.
Pre služenja ohladite!
PRIJATNO!