Kiselkasto sladak ukus, osvežavajući, mekan i sočan! Ovaj kolač je nastao iz radoznalosti i želje da probam miks kajsija i ovsenih pahuljica, bez dodavanja jaja ili brašna. Rezultat je sjajan, a pre služenja kolač je samo potrebno lepo ohladiti na rešetkastoj podlozi, kako ne bi bio gnjecav i lepljiv. Vreme pečenja 15 min.
POTREBNO:
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 6-7 svežih urmi (očišćenih od koštice)
- 1 kašika chia semenki
- 1/3 šolje pečenih lešnika (mogu i bademi ili orah)
- 1-2 kašike agava sirupa – opciono (možete staviti i više urmi, pa izbeći agavu)
- 5-6 kajsija
- 1/3 štapića vanile (ili ekstrat)
- 4 kašike kokosovog ulja – otopljenog
PRIPREMA:
Uključite rernu na 170 stepeni.
U seckalicu stavite ovsene pahuljice i lešnike, pa mutite dok se sve ne usitni. Dodajte ostale sastojke, pa nastavite sa mućenjem, dok se sve ne ujednači.
U pleh stavite papir za pečenje, pa sipajte masu. Pecite 15 min, pa izvadite na rešetku da se potpuno ohladi pre služenja.
PRIJATNO!