Da li znate da je kinoa toliko nutritivno bogata, da je stručnjaci skoro izjednačavaju sa majčinim mlekom! Kinoa ne sadrži gluten, GMO i šećere. Priprema se brzo i jednostavno, može se jesti samostalno, kao dodatak salatama i čorbama, pa čak i u kolačima!
Predlog koji imamo je slatka varijanta i ja ovo ćesto deci pravim za doručak. Može se jesti u slanoj i slatkoj varijanta. Predlog sa slike je sa bananom i medom!
POTREBNO:
- 100 gr kinoe
- 2 šolje vode
- 1 kašika meda
- 1/2 banane
PRIPREMA:
Kinou isperite pod mlazom vode, pa nalijte vodu i stavite da se kuva. Od trenutka vrenja, kuvajte još 15 min (isto kao proso, pazite da ne pokipi – zato je potrebno da se dobro ispere, da ne bi penila tokom kuvanja).
Kada se skuva, ukoliko ima viška vode, procedite, dodajte med i izgnječenu bananu. Po želji, možete dodati i seckane orašaste plodove ili suvo voće.
Ukoliko želite slanu varijantu, nakon kuvanja dodajte malo morske soli i prelijte jogurtom. Možete ubaciti i golicu ili suncokret.
PRIJATNO!!!
One Comment