Za ove kuglice možete koristiti bundevu ili jabuku, pećenu ili malo proprženu. Postupak je brz i lak, a pored bundeve (jabuke) energetski mix čine i urme, ovsene pahuljice, kokosovo ulje, rogač, cimet i lešnik (ili badem ili orah ili mix orašastih plodova).
Nemojte stavljati bundevu koja je kuvana, pošto je puna vode i nećete moći da dobijete dovoljno čvrstu masu da pravite kuglice.
Bundevu pečete tako što je isečete na komade, pa stavite na papir za pečenje u pleh i na 180 – 200 speteni pečete oko 30 min.
Druga opcija je da svežu bundevu izrendate, pa je na malo kokosovog ulja propržite oko 10 min, dok ne omekša i dok ne dobijete masu koju viljuškom možete lako izgnječiti da dobijete kremastu smesu.
POTREBNO:
- 2/3 šolje ovsenih pahuljica
- 1/4 šolje lešnika
- 4 kašike kokosovog ulja – otopljenog
- 1/2 kašičice rogača
- 1/2 kašičice cimeta
- 10 svežih urmi – očišćenih od koštoce
- 2/3 šolje pirea od pečene ili pržene bundeve
- kokos za posipanje – opciono
PRIPREMA:
Lešnik i pahuljice malo usitnite u seckalici, pa dodajte i ostale sastojke. Mutite dok se sve lepo ne ujednači. Pravite kuglice i čuvajte ih u frižideru.
Po želji, kuglice možete uvaljati u kokos ili mleveni lešnik.
PRIJATNO!