Lanene pločice sa jabukom

Zdrava i slatka grickalica koju možete jesti bez griže savesti. Dodatak lanenom semenu su jabuke, cimet i med. Možete kombinovati i druge ukuse koje volite, npr suvo voće ili još neko seme.

Kao i kod slane verzije ovih pločica, potrebno je da lan potopite u vodu preko noći ili na minimun 2 sata pre pripreme. Izaberite začine i zaslađivače koje volite i napravite ukusnu hrskavu poslasticu.

Možete dodati i seckane lešnike, orahe ili badem, kokos, seckane urme, bananu…

U verziji koju sam ja pravila, koristila sma banane i cimet, a sve zasladila medom.

POTREBNO:

  • 1 šolja semenki lana (250 ml)
  • 2 šolje vode
  • 1 jabuka
  • 1-2 kašike meda
  • 1/2 kašičice cimeta

PRIPREMA:

Lan preliti sa 2 šolje vode i ostaviti preko noći, da pusti sluz i da se dobije želatinasta masa.

Rernu uključiti na 180 stepeni.

Jabuku izrendajte, pa dodajte smesi sa lanom. Umešajte med i cimet. Masu razlijte na papir za pečenje, pa kašikom rastanjite što više možete. Pecite 15 min.

Ukoliko se smesa dovoljno ne isuši da bude lomljiva i hrskava, odlepite masu od papira, okrenite na drugu stranu i još malo prosušite u rerni, ali pazite da ne izgori.

PRJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*