Zdrava i slatka grickalica koju možete jesti bez griže savesti. Dodatak lanenom semenu su jabuke, cimet i med. Možete kombinovati i druge ukuse koje volite, npr suvo voće ili još neko seme.
Kao i kod slane verzije ovih pločica, potrebno je da lan potopite u vodu preko noći ili na minimun 2 sata pre pripreme. Izaberite začine i zaslađivače koje volite i napravite ukusnu hrskavu poslasticu.
Možete dodati i seckane lešnike, orahe ili badem, kokos, seckane urme, bananu…
U verziji koju sam ja pravila, koristila sma banane i cimet, a sve zasladila medom.
POTREBNO:
- 1 šolja semenki lana (250 ml)
- 2 šolje vode
- 1 jabuka
- 1-2 kašike meda
- 1/2 kašičice cimeta
PRIPREMA:
Lan preliti sa 2 šolje vode i ostaviti preko noći, da pusti sluz i da se dobije želatinasta masa.
Rernu uključiti na 180 stepeni.
Jabuku izrendajte, pa dodajte smesi sa lanom. Umešajte med i cimet. Masu razlijte na papir za pečenje, pa kašikom rastanjite što više možete. Pecite 15 min.
Ukoliko se smesa dovoljno ne isuši da bude lomljiva i hrskava, odlepite masu od papira, okrenite na drugu stranu i još malo prosušite u rerni, ali pazite da ne izgori.
PRJATNO!