Pikantno posluženje ili ukusan doručak? Ove loptice možemo svrstati u obe kategorije, a kojoj će pripadati više zavisi od dodataka koje ubacite. Loptice sa slike su sa belim lukom, parmezanom i susamom.
Sam ukus palente je prilično neutralan, tako da se možete igrati sa ukusima koliko želite. Dodajte peršun ili sir, uvaljajte loptice u seckane lešnike ili badem. Urolajte ih u proprženu slaninu ili dodajte sitno seckane masline, pre prženja. Kombinacijama nema kraja, a vaše loptice od palente svaki put mogu biti drugačije. Posebno su dekorativne na tanjiru kada pripremate neku zabavu, pa se mogu umešati u kanapee ili uz neko drugo meze!
POTREBNO:
- 1/2 l vode
- 100 gr palente
- so po ukusu
- 1 čen belog luka (opciono)
- puter za prženje
- susam za posipanje
- 1 kašika parezana (opciono)
PRIPREMA:
Palentu pripremite po uputstvu (stavite vodu da provri, pa sipajte palentu i konstantno mešajte naredna 2-3 min dok se palenta ne skuva).
Posolite po ukusu, pa ostavite da se malo prohladi. Dodajte sitno iseckan beli luk i parmezan, sve lepo izmešajte da se ujednači, pa pravite loptice, uvaljajte u susam i pecite na zagrejanom puteru dok ne porumeni sa obe strane.
PRIJATNO!