Kako marinirate meso? Da li imate recept za idealnu šniclu? Kada žurim, obično napravim marinadu od senfa, soja sosa i belog luka. Ali, uz samo malo više truda, možete imati savršen komad mesa, za svaku priluku i sve goste! Klopajte i kod kuće kao u restoranu, zašto da ne!
Razmere za predloge u nastavku nisma pisala, jer su ukusi svima različiti. Krenite sa manjim količima i naravno uvek možete dodati malo više onih sastojaka koje više volite. Napravite omiljenu kombinaciju ukusa i uživajte!
Meso u marinadi držite minimum 1 sat pre pečenja, a ukoliko ostavljate da prenoći ili još duže, meso sa marinadom obavezno držite u staklenim posudama, dobro zatvoreno i u frižideru.
PILETINA:
- sok limuna, kora organskog limuna – izrendana, beli luk, so, biber
- žuti šećer, senf, maslinovo ulje, crni luk, beli luk
- maslinovo ulje, limun, med, beli luk, majčina dušica, bosiljak, origano, so
- soja sos, smeđi šećer, 1 čen belog luka, đumbir, med, wasabi pasta
- soja sos, čili sos, ulje kikirikija i susama, belo vino, jabukovo sirće, celer, beli luk, crni luk, so
JUNETINA:
- ruzmarin, origano, cimeta, maslinovo ulje, so
- crveno vino, vinsko sirće, beli luk, sok limuna, peršun, ruzmarin
SVINJETINA:
- malinovo ulje, sirće, senf, crno vino, aleva paprika, so, šećer, lovorov list
- soja sos, čili sos, belo vino, crni luk, beli luk, biber, braon šećer, voda
UNIVERZALNA, može i za povrće:
- maslinovo ulje, limun, bosiljak, origano, majčina dušica, beli luk, so
- belo vino, aleva paprika, crni luk, beli luk, soja sos, so i biber
EGZOTIČNE:
- sok 2 pomorandže, sok 1 limete, 3 čena belog luka, 1 kašičica žutog šćera, 1 kašika soja sosa
KAO PRILOG, možete poslužiti i neki sos uz meso:
- kisela pavlaka, majonez, senf, sos od rena, malo žutog šećera, so
- suvo crveno vino, kisela pavlaka, seckani peršun, so i biber
- ren, kisela pavlaka, limunov sok, so, biber
- 2 žumaca, senf, malsinovo ulje, malo sirćeta, limunov sok, bosiljak (mutiti kao majonez)
PRIJATNO!!!