Marinade za meso

Kako marinirate meso? Da li imate recept za idealnu šniclu? Kada žurim, obično napravim marinadu od senfa, soja sosa i belog luka. Ali, uz samo malo više truda, možete imati savršen komad mesa, za svaku priluku i sve goste! Klopajte i kod kuće kao u restoranu, zašto da ne!

Razmere za predloge u nastavku nisma pisala, jer su ukusi svima različiti. Krenite sa manjim količima i naravno uvek možete dodati malo više onih sastojaka koje više volite. Napravite omiljenu kombinaciju ukusa i uživajte!

Meso u marinadi držite minimum 1 sat pre pečenja, a ukoliko ostavljate da prenoći ili još duže, meso sa marinadom obavezno držite u staklenim posudama, dobro zatvoreno i u frižideru.

PILETINA:

  • sok limuna, kora organskog limuna – izrendana, beli luk, so, biber
  • žuti šećer, senf, maslinovo ulje, crni luk, beli luk
  • maslinovo ulje, limun, med, beli luk, majčina dušica, bosiljak, origano, so
  • soja sos, smeđi šećer, 1 čen belog luka, đumbir, med, wasabi pasta
  • soja sos, čili sos, ulje kikirikija i susama, belo vino, jabukovo sirće, celer, beli luk, crni luk, so

JUNETINA:

  • ruzmarin, origano, cimeta, maslinovo ulje, so
  • crveno vino, vinsko sirće, beli luk, sok limuna, peršun, ruzmarin

SVINJETINA:

  • malinovo ulje, sirće, senf, crno vino, aleva paprika, so, šećer, lovorov list
RIBA:
  • soja sos, čili sos, belo vino, crni luk, beli luk, biber, braon šećer, voda

UNIVERZALNA, može i za povrće:

  • maslinovo ulje, limun, bosiljak, origano, majčina dušica, beli luk, so
  • belo vino, aleva paprika, crni luk, beli luk, soja sos, so i biber

EGZOTIČNE:

  • sok 2 pomorandže, sok 1 limete, 3 čena belog luka, 1 kašičica žutog šćera, 1 kašika soja sosa

KAO PRILOG, možete poslužiti i neki sos uz meso:

  • kisela pavlaka, majonez, senf, sos od rena, malo žutog šećera, so
  • suvo crveno vino, kisela pavlaka, seckani peršun, so i biber
  • ren, kisela pavlaka, limunov sok, so, biber
  • 2 žumaca, senf, malsinovo ulje, malo sirćeta, limunov sok, bosiljak (mutiti kao majonez)

PRIJATNO!!!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*