Šta ručati, a ne preterati? Kako napraviti dobar obrok, a da ne bude skup? Kako pripremiti salatu za poneti? Sve su to pitanja koja slušam svakog dana. Ukoliko imate volju i 5 min vremena pre nego što krenete sa klincima iz kuće, možete pripremiti sjajan obrok u vidu salate, koji će vam kasnije u toku dana dati energiju i lepo vas zasititi!
Ovo mi je jedna od omiljenih salata, zato što pored puno povrća sadrži i crveni pasulj, koji obrok čini sitim i kompletnim.
Poigrala sam se sa raznim dodacima i dobila super ukus.
Kada nosim salatu van kuće, ne dodajem joj maslinovo ulje, da se ne bi opustila i na oko bila neprimamljiva. Ali, zato obavezno pripremim dresing i to je onda sasvim dovoljno za sočan i ukusan ručak!
POTREBNO:
- 1 šaka mediteranea salate (može i samo iceberg)
- 1 šaka matovilca
- 3-4 cherry paradajza
- 1/2 šolje crvenog pasulja (iz konzerve) – opcija mogu da budu i leblebije
- 1/2 kašike mlevenog lana
- 1 kašika semenki suncokreta
- 1 kašika golice
DRESING:
- 1 grčki jogurt (250 ml)
- 1 kašičica senfa
- malo narendanog đumbira (ili đumbir u prahu) – opciono
- 1-2 čena belog luka ili beli luk u prahu – opciono
- 1/2 kašičice peršuna (ja sam stavila sušeni peršun) – opciono
- limunov sok – opciono
PRIPREMA:
Sve sastojke za salatu staviti u činiju i izmešati.
Sve sastojke za dresing staviti u činijicu i izmešati.
Pre konzumiranja, salatu preliti dresingom.