Još jedna super zdrava ovsena kaša, od celog zrna, ispasirana sa urmama, bademom i bananom. Ovas potopite u vodu noć pre pripreme, a posle toga sve ide brzo i lako! Dobićete super zdravi obrok ili užinu, koja će vaše telo napuniti snagom i energijom!
Već sam više puta napominjala da ovas pomaže da se stvari lakše pamte, telo hrani energijom i ubrzava metabolizam. Kada na to dodate i urme, badem i banane o nutritivnom dejstvu takvog obroka je suvišno i pričati! Uvrstite ovas u svakodnevnu ishranu i efekte ćete videti veoma brzo!
Kod ove kaše, kada skuvate ovas, dovoljno je dodati med, cimet i npr izgnječenu bananu i to je gotova užina. Ja sam se danas odlučila da kuvano zrno, zajedno sa bananom, urmama i bademom izblendiram, pošto su glavni konzumenti bila deca ispod dve godine, pa da bi sve lakše jeli.
I kod ovog recepta, ubacite sastojke koje volite (suvo grožđe, smokve, cimet, vanilu, orahe, brusnicu, suve kajsije…). Evo moje verzije!
POTREBNO:
- 1 šolja ovsa (potopiti u vodu preko noći)
- šaka badema
- 1 banana
- 5-6 urmi
PRIPREMA:
Ovas koji je odstojao u vodi preko noći, prebacite u šerpu (zajedno sa vodom) i nalijte sa još 2 šolje vode. Od vrenja, kuvajte još 20 minuta. Ostavite poklopljenu šerpu na šporetu, da se ovas malo prohladi i dodatno upije tečnost i još malo nabubri.
Prohlađeni ovas prebacite u blender (ako ima i dalje viška vode, ocedite je), dodajte bananu, bademe i urme i sve blendirajte 30-ak sekundi.
PRIJATNO!