Možda vam sve iz naslova zvuči nespojivo, ali ako ste pristalica neobičnih ukusa i uvek spremni da probate nešto novo, sigurna sam da će vam se namaz dospasti. Slatkasto-kiselo-slan odlično ide uz neki lep hleb, ali i uz domaći čips.Ponekad ga čak jedemo i kao prilog uz meso. U tom slučaju možete da malo više razrediti.
Ukoliko želite da dobijete kiseliji ukus, možete dodati i limun. Igrajte se dodacima i uživajte u još jednom zdravom namazu!
Ukoliko nemate organsku pomorandžu (važna je zbog upotrebe kore), u namaz stavite samo sok pomorandže.
POTREBNO:
- 1 veći komad bundeve – ispečen u rerni (na 200 stepeni, bundevu pecite oko 30 min, dok ne postane mekana kada je pipnete viljuškom) – oko 300 gr
- 1 veća organska pomorandža
- 1 šaka suncokreta
- 1 kašičica rendanog đumbira
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i drugi začini – po ukusu
PRIPREMA:
Pečenu bundevu prohladite pre upotrebe.
Izrendajte ili sitno iseckajte koru 1/4 pomorandže, ostatak iscedite da dobijete sok.
U seckalicu stavite suncokret i usitnite ga. Dodajte sve preostale sastojke (bundevu, đumbir, maslinovo ulje, rendanu koru pomorandže i sok pomorandže, so) i mutite dok masa ne postane glatka.
Namaz čuvajte u zatvorenoj teglici u frižideru 2-3 dana.
PRIJATNO!