Namaz od bundeve, đumbira i pomorandže

Možda vam sve iz naslova zvuči nespojivo, ali ako ste pristalica neobičnih ukusa i uvek spremni da probate nešto novo, sigurna sam da će vam se namaz dospasti. Slatkasto-kiselo-slan odlično ide uz neki lep hleb, ali i uz domaći čips.Ponekad ga čak jedemo i kao prilog uz meso. U tom slučaju možete da malo više razrediti.

Ukoliko želite da dobijete kiseliji ukus, možete dodati i limun. Igrajte se dodacima i uživajte u još jednom zdravom namazu!

Ukoliko nemate organsku pomorandžu (važna je zbog upotrebe kore), u namaz stavite samo sok pomorandže.

POTREBNO:

  • 1 veći komad bundeve – ispečen u rerni (na 200 stepeni, bundevu pecite oko 30 min, dok ne postane mekana kada je pipnete viljuškom) – oko 300 gr
  • 1 veća organska pomorandža 
  • 1 šaka suncokreta
  • 1 kašičica rendanog đumbira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so i drugi začini – po ukusu

PRIPREMA:

Pečenu bundevu prohladite pre upotrebe.

Izrendajte ili sitno iseckajte koru 1/4 pomorandže, ostatak iscedite da dobijete sok.

U seckalicu stavite suncokret i usitnite ga. Dodajte sve preostale sastojke (bundevu, đumbir, maslinovo ulje, rendanu koru pomorandže i sok pomorandže, so) i mutite dok masa ne postane glatka.

Namaz čuvajte u zatvorenoj teglici u frižideru 2-3 dana.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*