Posni namaz za praznične dane! Začine možete dodavati po ukusu i želji. Namaz je super da se jede uz neki lep hleb samostalno, a može biti i odlična osnova za kanapee, na koje možete dodavati i različito povrće, pa i voće (kao na slici).
POTREBNO:
- 1 šolja sirovog suncokreta
- sok 1/2 limuna
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- vode po potrebi
- 1 čen belog luka
- so, biber, peršun – po ukusu
- avokado, badem i nar za dekoraciju (super se slaže i seckana paprika, cherry paradajz, losos, semenke lana, golica…)
PRIPREMA:
Suncokret prelijte vodom i ostavite da odstoji preko noći.
Sutradan ocedite višak vode, stavite sve sastojke u seckalicu i mutite dok ne dobijete kremasti namaz. Po potrebi, dodajte malo vode, ako je smesa suviše gusta. Gotov namaz čuvajte u frižideru.
PRIJATNO!