“Mama, danas sam u vrtiću jela čorbicu nindža kornjača i u njoj sam pojela čak i onaj peršun koji kod kuće ne želim”… Hmmm, dobro! Ajde da onda taj peršun i zelene potaže konačno prihvatimo i kod kuće! Nindža kornjaču i vi možete napraviti brzo i lako!
Moram priznati da kada je čorba bila gotova i servirana, ponovo je došlo do negodovanja kod starijeg deteta, dok je mlađa odmah sela i zvrnula rukave. Starija mi je obašnjavala kako taj peršun u vrtiću nije baš istog oblika kao ovaj, pa smo se malo ubeđivali i objašnjavali otkud to da svi peršuni nisu isti u milimetar 🙂 Najvažnije je da je glavni cilj ostvaren, a to je prazna činija nakon jela!
POTREBNO:
- 1 velika tikvica ili 2 manje
- 1 krompir srednje veličine
- nekoliko listova spanaća ili zelja
- 1 šolja pirinčanog ili nekog dr mleka
- so, biber, peršun, muskastni orah i dr začini po ukusu
PRIPREMA:
Tikvicu operite, pa iseckajte u šerpu. Krompir oljuštite, isecite na manje komade, dodajte tikvicama, nalijte vodu i kuvajte 20-25 min od trenutka vrenja. 5 min pred kraj, dodajte oprani spanać ili zelje.
Ako ima previše vode, malo odlijte, pa štapnim mikserom ispasirajte povrće. Dodajte mleko i začine, pa vratite na šporet da pusti još jedan ključ.
Malo prohladite pre serviranja. Pri serviranju možete dodati i pavlaku.
Različite maskice za kornjače pravite od paprike! Ostali detalji su od krastavca i suve borovnice.
PRIJATNO!