Ništa ukusnije, lepše i slađe! Sa ovim namazom se možete igrati uz bezbroj dodataka, od cimeta i vanile, preko različitih drugih začina, ali i stvari tipa suvo grožđe, smokve, brusnica… Meni je ipak najlepši u osnovnoj verziji.
Ono što je jako važno je da stavite pravi, 100% kakao. To mnogo znači za ukus, a ujedno je i namaz mnogo zdraviji.
Kokosovo ulje možete i izostaviti.
Gustinu dozirate tako što dodajete po malo vode, dok ne dobijete željenu teksturu. Namaz može biti potpuno gladak, baš kao prava nutela, ako ga mutite malo duže ili sa komadićima lešnika (badema) ako ne mutite previše. Birajte šta više volite.
POTREBNO:
- 15-20 sirovih urmi
- 1 šolja pečenog lešnika ili badema
- 2 kašike otopljenog kokosovog ulja
- 1 puna kašika sirovog kakaoa
PRIPREMA:
Prvo usitnite lešnik, a onda dodajte i ostale sastoje uz postepeno dolivanje vode, dok ne dobijete željenu gustinu. Namaz čuvajte u frižideru u teglici, može da stoji i 10 dana.
PRIJATNO!
PS Štrumf je palačinka obojena plavom spirulinom, za malo više zabave na tanjiru 🙂