Zdravo, ukusno, brzopripremajuće, takva je većina recepata po kojima volim da kuvam i naravno jedem 🙂 Ovo je još jedna super ideja kako iskoristiti ovsene pahuljice na interesantan način. Ne moraju uvek i obavezno da završe u nekoj kaši, mogu biti i osnovna stavka pri pripremanju zdravih palačinki!
Palačinke vole svi, još ako imate silikonske kalupe da ih pravite u raznim oblicima, deca će uživati! Možete i njima dati prostora da vam pomognu u pripremi i samoj dekorisanju. Odlična stvar kod ovih ovsenih palačinku je to što su sasvim ukusne i ako se jedu bez ikakvog dodatka. Ja ih obično samo dodatno prelijem medom i dodam neko voće. Danas je izbor pao na nar!
Kao i uvek, bademovo mleko možete zameniti onim koje više volite i imate kod kuće, a po želji možete dodavati i cimet, lešnike, orahe, brusnicu i sl.
POTREBNO:
- 2 šolje ovsenih pahuljica
- 1 zrela banana
- 1 šolja bademovog mleka
- 1/2 šake mlevenog badema (opciono)
- 1-2 kašike meda
- 1 jaje
PRIPREMA:
Ovsene pahuljice usitnite u seckalici. Izgnječite bananu, dodajte joj jaje, mleko med i badem i na kraju usitnjene ovsene pahuljice. Sve sjedinite da dobijete kompaktnu masu.
U tiganju zagrejte 1 kašiku kokosovog ili suncokretovog ulja, pa pržite palačinke sa obe strane dok ne postanu zlatno žute.
Možete ih jesti i sa domaćim i zdravim kremom, odlična su kombinacija! Naravno, dozvoljene su i druge opcije, sa medom, džemom… ili bez ičega…
PRIJATNO!