Ovsene palačinke, bez brašna i šećera

Zdravo, ukusno, brzopripremajuće, takva je većina recepata po kojima volim da kuvam i naravno jedem 🙂 Ovo je još jedna super ideja kako iskoristiti ovsene pahuljice na interesantan način. Ne moraju uvek i obavezno da završe u nekoj kaši, mogu biti i osnovna stavka pri pripremanju zdravih palačinki!

Palačinke vole svi, još ako imate silikonske kalupe da ih pravite u raznim oblicima, deca će uživati! Možete i njima dati prostora da vam pomognu u pripremi i samoj dekorisanju. Odlična stvar kod ovih ovsenih palačinku je to što su sasvim ukusne i ako se jedu bez ikakvog dodatka. Ja ih obično samo dodatno prelijem medom i dodam neko voće. Danas je izbor pao na nar!

Kao i uvek, bademovo mleko možete zameniti onim koje više volite i imate kod kuće, a po želji možete dodavati i cimet, lešnike, orahe, brusnicu i sl.

POTREBNO:

  • 2 šolje ovsenih pahuljica 
  • 1 zrela banana
  • 1 šolja bademovog mleka
  • 1/2 šake mlevenog badema (opciono)
  • 1-2 kašike meda
  • 1 jaje

PRIPREMA:

Ovsene pahuljice usitnite u seckalici. Izgnječite bananu, dodajte joj jaje, mleko med i badem i na kraju usitnjene ovsene pahuljice. Sve sjedinite da dobijete kompaktnu masu.

U tiganju zagrejte 1 kašiku kokosovog ili suncokretovog ulja, pa pržite palačinke sa obe strane dok ne postanu zlatno žute.

Možete ih jesti i sa domaćim i zdravim kremom, odlična su kombinacija! Naravno, dozvoljene su i druge opcije, sa medom, džemom… ili bez ičega…

PRIJATNO!

 

Comments are closed.