Pasta sa tikvicama, kurkumom, piletinom i karijem

Nešto po malo egzotično, ali dovoljno ukusno da ga vole i veliki i mali. Moja starija ćerka, prava probrljivica, ovo je smazala gotovo u dahu, a verujte da i supu ponekad žvaće 🙂 Svideće vam se 100%. U slučaju da neki od začina ne volite, slobodno ga izostavite!

U glavnoj ulozi TIKVICE!

POTREBNO:

  • 1 crni luk
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 pileći ili ćureći file
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 veća tikvica
  • so, biber, kari, peršun ili mirođija – po ukusu

PRIPREMA:

Izdinstajte na ulju 1 crni luk sa 2 čena belog luka, pa dodajte pileći file isečen na kockice, koji ste predhodno pomešali sa 1 kašikom senfa. Pržite meso i luk oko 5 min, pa dodajte kašičicu kurkume (opciono), sve izmešajte i pržite još minut. Dodajte sitno isečenu veću tikvicu. Sve krčkajte još 5 min. Umešajte ostale začine, npr so, biber, kari i malo peršuna ili mirodjije. Po želji, pred kraj, dodajte malo pavlake za kuvanje. Služite uz testeninu, njoke ili pirinač.

PRIJATNO!!!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*