Volite finger food? Ovo je super brza varijanta, a cornflakes umesto prezli učiniće zalogaje hrskavim i zanimljivim! Sve što vam treba, pored namirnica, je jedan dobar teflon tiganj, kako ne biste meso pržili u toni ulja i naravno neki sos ili samo kečap.
Piletina ili ćuretina, sve jedno, zalogaji će biti sjajni!
POTREBNO:
- pileći (ćureći) file
- senf
- speltino brašno (ili neko drugo po želji)
- cornflakes (usitnjen u seckalici ili stavite između dve krpe, pa oklagijom prelazite preko, dok se ne usitni)
- 1 jaje
- 2 kašike ulja
PRIPREMA:
Meso isecite na trake ili sitne komade po želji. U činiju gde je meso, dodajte 1-2 kašike senfa i sve lepo izmešajte.
Zagrejte ulje u tiganju. Komadiće mesa uvaljajte u brašno, pa u jaje koje ste malo viljuškom umutili i onda u mrvice cornflakesa.
Pržite dok ne porumeni sa svih strana.
NAPOMENA: Senf će mesu dati ukus i dovoljni ga “posoliti”, pa nema potrebe da dodatno solite.
PRIJATNO!
Tanjirić za serviranje kao na slici, poručite u našem SHOP-u!