Baby spanać, rukola, a može i zelje. Pošto ujutru obično žurim da sve stignem što pre, u pitu sam stavila svežu rukolu. Ako se odlučite za baby spanać, možete ga malo propržiti sa belim lukom i pančetom, pa ubaciti u testo.
Brašno birajte po želji. Ja sam kombinovala heljdino i proseno.
POTREBNO:
- 3 jaja
- 40-50 gr rukole
- 200-300 gr belog sira (može i feta ili mrvljeni sremski sir)
- 30 ml maslinovog ulja
- 50 ml jogurta ili mleka
- 2 pune kašike heljdinog brašna
- 2 pune kašike prosenog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- so po ukusu
PRIPREMA:
Uključitet rernu na 180 stepeni.
Varjačom (viljuskom) malo umutitet jaja, pa dodajte ulje i jogurt. Izgnječite sir i ubacite u smesu sa jajima. Dodajte brašno u koje ste umešači prašak za pecivo. Posolite po ukusu i na kraju umešajte opranu rukolu.
Sipajte u pleh, u kome je papir za pečenje i pecite oko 30 min.
Služite toplo uz jogurt.
PRIJATNO!
2 Comments