Pita sa tikvicama

Koliko vam se puta desi da vas jednostavno mrzi da nešto kuvate, a ipak morate, zbog dece, muža koji samo što nije stigao, najavljenih ili nenajavljenih gostiju…, u krajnjem slučaju i zbog sebe. Srećom, postoje stvari za koje vam zaista ne treba puno vremena, a ukusne su kao da ste proveli sate u kuhinji. Još ako ih lepo dekorišete, biće vam možda i neprijatno koliko vas hvale, a vi ste zapravo sve završili za 15 min.
Ova pita je baš takva, brzinska, a ukusna. Ja volim da je pravim u kalupu za Quiche Lorraine, pošto pri serviranju ti trouglići zaista izgledaju svečano i lepo, a zgodno je i za ovakve kreacije namenjene deci.

Pa, da krenemo:

  • 1 tikvica (idealno organska, kako ne biste morali da ljuštite koru)
  • 2 jaja
  • 300 ml jogurta
  • 120 gr kukuruznog brašna
  • 120 gr speltinog brašna
  • prašak za pecivo
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 50 gr feta sira
  • malo soli

PRIPREMA: 

Tikvicu oprati pa iseckati na kockice, posoliti i ostaviti 10 min da pusti vodu (ukoliko tikvica nije organska, oljuštitete joj koru).

Pomešati jaja, ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo. Dodati fetu i so, ukoliko je potrebno. Na kraju, tikvice ocediti od vode, pa umešati u testo.

Razliti u kalup (tepsiju) i peći oko 30 min na 180-200 stepeni.

PRIJATNO!

 

Comments are closed.