Koliko vam se puta desi da vas jednostavno mrzi da nešto kuvate, a ipak morate, zbog dece, muža koji samo što nije stigao, najavljenih ili nenajavljenih gostiju…, u krajnjem slučaju i zbog sebe. Srećom, postoje stvari za koje vam zaista ne treba puno vremena, a ukusne su kao da ste proveli sate u kuhinji. Još ako ih lepo dekorišete, biće vam možda i neprijatno koliko vas hvale, a vi ste zapravo sve završili za 15 min.
Ova pita je baš takva, brzinska, a ukusna. Ja volim da je pravim u kalupu za Quiche Lorraine, pošto pri serviranju ti trouglići zaista izgledaju svečano i lepo, a zgodno je i za ovakve kreacije namenjene deci.
Pa, da krenemo:
- 1 tikvica (idealno organska, kako ne biste morali da ljuštite koru)
- 2 jaja
- 300 ml jogurta
- 120 gr kukuruznog brašna
- 120 gr speltinog brašna
- prašak za pecivo
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 50 gr feta sira
- malo soli
PRIPREMA:
Tikvicu oprati pa iseckati na kockice, posoliti i ostaviti 10 min da pusti vodu (ukoliko tikvica nije organska, oljuštitete joj koru).
Pomešati jaja, ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo. Dodati fetu i so, ukoliko je potrebno. Na kraju, tikvice ocediti od vode, pa umešati u testo.
Razliti u kalup (tepsiju) i peći oko 30 min na 180-200 stepeni.
PRIJATNO!