Malo drugačiji obrok, koji možete servirati kao glavno jelo za ručak, ali i kao večeru uz obilje sveže salate, malo sira i/ili neke zdrave krekere. Specifičan ukus jelu daće aromatični začini, koje možete kombinovati po želji i ukusu. Za pripremu ovih burgera, sa sve pečenjem, ne treba vam više od 15-20 min.
Usadite deci zdrave navike od malih nogu, naučite ih da vole povrće i servirajte im kreativa jela kako bi na zabavan način i sa radošću “počistili” sve iz tanjira. Puno ideja za zdrave obroke potražite kroz nedeljne jelovnike u okviru KLUBA ZDRAVIH NAVIKA. Svake nedelje predlozi za narednih 7 dana, uz detaljno raspisane recepte. Među svim predlozima, dosta je i jela sa karfiolom, kao što je i ovo pred vama.
POTREBNO:
- 1 manja glavica karfiola – oprana i razdvojena na cvetove
- 1-2 čena belog luka
- 1/3 glavice crvenog luka
- 1/2 šolje ovsenih pahuljica
- 1 šaka baby spanaća – opciono
- 3 kašike susama
- 1/2 kašičice soli
- 2 jaja
- 1 šaka svežeg peršuna
- 2 kašike maslinovog ulja
PRIPREMA:
U blender / seckalicu prvo stavite ovsene pahuljice i malo ih usitnite. Dodajte i ostale sastojke (ako nemate veliku seckalicu usitnjavajte deo po deo) i sve mutite dok se lepo ne ujednači. Na zagrejani grill, gde ste stavili malo ulja, kašikom spuštajte plejskavice i pecite ih dok sa obe strane ne dobiju zlatnu boju. Servirajte dok je sve toplo, uz dosta sveže salate.
PRIJATNO!