Pljeskavice od pire krompira

Ako vam od ručka ostane pire krompir, možete ga super iskoristiti za npr večeru ili za sutrašnji ručak. Pljeskavice od pirea se prave brzo i jako su ukusne! Možete ih kombinovati i sa različitim povrćem ili uz meso ili ribu!

Pire do momenta “reciklaže” čuvajte u frižideru. Ova verzija sa slike ne sadrži povrće, ali po želji u pire možete dodati seckane tikvice ili seckanu papriku, ukus će biti još bogatiji.

POTREBNO:

  • pire krompir 
  • 1-2 jaja (zavisno od toga koliko pirea vam je ostalo)
  • 100 – 150 gr feta sira (ili nekog drugog sira po izboru)
  • šaka sveže rukole
  • so i biber po ukusu
  • seckani peršun
  • susam

PRIPREMA:

U pire dodajte jaja, ignječen sir i opranu i iseckanu rukolu. Sve dobro izmešajte, pa dodajte peršun, so i biber i kašiku susama.

U tiganj stavite i zagrejte malo ulja.

Kašikom vadite pljeskavice od pirea, stavljajte na tiganj, malo ih pritisnite i pecite po 2-3 min sa obe strane.

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*