Ako vam od ručka ostane pire krompir, možete ga super iskoristiti za npr večeru ili za sutrašnji ručak. Pljeskavice od pirea se prave brzo i jako su ukusne! Možete ih kombinovati i sa različitim povrćem ili uz meso ili ribu!
Pire do momenta “reciklaže” čuvajte u frižideru. Ova verzija sa slike ne sadrži povrće, ali po želji u pire možete dodati seckane tikvice ili seckanu papriku, ukus će biti još bogatiji.
POTREBNO:
- pire krompir
- 1-2 jaja (zavisno od toga koliko pirea vam je ostalo)
- 100 – 150 gr feta sira (ili nekog drugog sira po izboru)
- šaka sveže rukole
- so i biber po ukusu
- seckani peršun
- susam
PRIPREMA:
U pire dodajte jaja, ignječen sir i opranu i iseckanu rukolu. Sve dobro izmešajte, pa dodajte peršun, so i biber i kašiku susama.
U tiganj stavite i zagrejte malo ulja.
Kašikom vadite pljeskavice od pirea, stavljajte na tiganj, malo ih pritisnite i pecite po 2-3 min sa obe strane.
PRIJATNO!